Att få i sig omega-3 genom naturliga källor är bra för hälsan!
Vi börjar med några naturliga sätt att få i sig Omega-3:
Fet fisk – Lax, makrill, sill, sardiner och öring är rika på omega-3-fettsyror.
Chiafrön – Ett utmärkt vegetariskt alternativ som innehåller mycket omega-3.
Valnötter – Dessa nötter är en bra källa till omega-3.
Hampafrön – Även dessa frön innehåller omega-3 och kan lätt användas i smoothies eller på yoghurt.
Alger – Algolja är en alternativ källa till omega-3, speciellt för dem som inte äter fisk.
Det är viktigt att balansera intaget av omega-3 och omega-6, eftersom de påverkar kroppen på olika sätt. Omega-3 har antiinflammatoriska egenskaper, medan omega-6 kan vara inflammatoriskt i stora mängder, så ett bra förhållande mellan de två är viktigt för hälsan.
Ta näringstillskott.
Väljer du detta se då till att ta ett blodprov först för att säkerhetsställa att du behöver tillskott.. Efter fyra månader tar du ett nytt test för att säkerhetsställa att du är på rätt nivå.
Tredje sättet är naturligtvis att kombinera 1 och 2.
Samma sak här, se till att ta test så du vet att din kropp, hjärna och dina celler får i sig rätt mängd. Det påverkar din hälsa.

MåVäl genom livet
Lena